ریحان گیاهی است معطر که ارتفاع آن به 20 تا 60 سانتیمتر میرسد.
برگهای این گیاه، بیضی شکل و ساقه آن دارای کرک است و گلهای آن، به رنگ سفید یا مایل به قرمز است.
در بسیاری از نقاط برای تهیه غذا، از این گیاه معطر استفادههای فراوانی میشود.
بهترین شرایط آب و هوایی برای این گیاه، آب و هوای گرم و آفتابی است.
ریحان سرشار از ویتامین K ، آهن، کلسیم و دیگر مواد مغذی است و دارای خواص آرامبخش، ادرارآور و ضدعفونی کننده میباشد.[نکته بهداشتی روز: اهمیت کلسیم]
در اکثر نقاط دنیا، از ریحان برای درمان مشکلات شکمی و تنفسی استفاده میشود.
طرز تهیه چای ریحان:
یک یا 2 قاشق ریحان خرد شده را درون یک فنجان آب جوش بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا خوب دم بکشد و پس از هر وعده غذایی 2 یا 3 فنجان از آن را میل کنید.
خواص درمانی ریحان
• درمان دردهای رودهای
• درمان نفخ و زخم معده
• رفع بیاشتهایی [علائم هشدار دهنده بیاشتهایی عصبی]
• درمان عفونتهای ادراری [نکته بهداشتی روز: پیشگیری از عفونتهای مجاری ادراری]
• درمان اسهال
• رفع بیخوابی
• به عنوان دهانشویه برای رفع التهابات و زخمهای دهانی